Fetaostfylld baconlindad kycklingfilé m blomkålsris

.
.
Idag blev d en av mina favorit rätter. Jätte bra å göra när man ska ha gäster, för den går att förbereda så man slipper stå m maten när gästerna kommer.
Å supergod är den, å super enkel. Impar på många, man behöver ju faktiskt inte säga att det är så lätt att laga ; )
.
Det här behöver du till 4- 5 pers:
*1 kg Kyckling (ca 4-5 fileer)
*200g Fetaost
*2 pkt Bacon (på Lidl finns d bacon som är helt sockerfri & med "bara" 2 E i ; )   )
*1,5 dl Havregrädde (eller vanlig)
*Färsk Basilika eller timjan (kan uteslutas)
*Smör
*Blomkål & andra grönsaker man vill ha till
Å så här gör du!!
*Smula sönder featosten, blanda i hackad basilika eller timjan om du vill ha d i & ca ½ dl av grädden så d blir som en kräm
*Skär ett snitt på längden i kycklingen
*Fördela fetaost klägget i "fickan" på kycklingen
*Linda bacon runt allt så fyllningen stannar kvar i
*Lägg på en ungsplåt som är rikligt smörad
*In i ugnen m alltihop i ....så klart 225 gradet ; ) i ca 15 minuter
*Medans kycklingen är i ugnen gör du blomkåls riset, riv bara blomkål på det grövsta på rivgärnet & koka i lätt saltat vatten några minuter å sila av
*Gör iordning dom grönsaker du vill ha till. Själv steket jag aubergin å hade lite broccoli till
*Slå resten av grädden i skyn som blivit runt kycklingen å låt allt bli varmt igen
* Klart!!!!
.
Det här kan du frysa in, inga problem, så passa på å gör mycke!!!
.
.
Lycka till!!!

Kommentarer
Postat av: Diana

Såå gott helena!! Jag ska prova göra detta själv nu, få se hur det smakar!!..

2010-04-26 @ 20:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0