Tahilänsk kycklingsoppa

.
.
Idag jobbade jag & pensionärerna bjöds på Thailänsk Kycklingsoppa. Jätte gott, så jag gjorde det hemma oxå.
Snabbt & enkelt.
Vill du frysa in blir det godast att lägga till grönsakerna när du tinar upp soppan. Så blir dom inte så sladdriga.
.
Det här behöver du:
.
1.
.
*1 lime
*4 dl kokosmjölk (om du har Citygross i närheten finns d kokosmjölk på enliters förpackning. Kostar typ 20:-)
*4 dl buljong
*1-3 tsk grön currypasta (Finns vid den utlänska maten. Hur mycke du ska ha i beror på hur känslig du är för stark mat. Tycker ni om olika så kan du ställa fram burken m pasta på bordet så är d bara å ha i mer om man vill)
*ca 3 cm ingefära i skivor
*1 msk fisksås (finns vid den utlänska maten)
*1 sitrongräs
.
2.
.
*600g kyckling
*4 stora eller 8 snå champinjoner
*1 zuchini
*1 stor gul lök
.
Så här gör du:
.
*Koka allt på nr 1 i ca 10 min
*Sila av
*Lägg i kycklingen finskuren i den kokande vätskan & sen grönsakerna
*Koka i ca 5 min
*Klart!!! Jag hade i massa smör för att få upp fetthalten. Går ju suveränt m kokosfett, men jag hade inget hemma ; P
.
.
Lycka till & smaklig måltid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0