Mandelmackor



Har nu testat att baka bröd på mandel. Gjorde Baconmuffins utan bacon & det blev succe.
Tål du inte mandel kan du ju ta någon annan nöt om du tår. Paranötter tex. Då får du dessutom lägre kolhydratinnehåll.

Men d här ska du iaf ha i:

200g Mandel
5 Ägg
4 dl Ost
150g smör
2 tsk Bakpulver

Å så här enkelt är det om du har en matberedare m knivar ; )

*Mixa Mandeln & ha sen i resten & mixa till en smet
*Klicka ut i muffinsformar
*Grädda i 200 gradet ca 7 min, tills dom är gyllenbruna

Ät m mycke smör när dom är varma. Så himla gott. Å så ost eller skina på. Mumms
Går alldeles utmärkt å frysa.

Lycka till!!!!

Musli



Jag äter ju sällan yoghurt å sånt, men mannen i mitt liv gör ju det. Han äter Turkisk yoghurt från Lidl. Han tycker den är godast. Det är ju mer fett i Turkisk yoghurt, 10%. D är bra det!!! Vill man ha det ännu fetare kan man blanda i en sked Cremfraich. Mumsigt.... Så kan man ju ha nå bär om man vill. Det brukan min son vilja ha. & lite vaniljpulver. Då blir frukosten rena efterrätten

När jag gör Musli tar jag bara olika nötter & mixar en stund, häller i solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön ja det jag har hemma.
Exempel på nötter & frön du kan använda:

Hasselnötter
Mandel
Para nöter
Valnötter
Pekan nötter
Pinji nötter
Solrosfrön
Linfrön
Pumpakärnor
Sesamfrön
Puffad qinoa (för dom som kan & vill äta det)

Blanda det du vill & har hemma. Du kan även pudra på lite kaner eller kardemumma. Kalasgott.
Å du som inte tål mjölk, d finns soya yoghurt. Jag vet att soya inte är det bästa. Den är ju så genmanipulerad, men vänta så kanske jag fixar fram kokos youghurt. Jag har köpt hem youghurt kultur, så nu sk jag bara testa om det går. Håll tummarna.

Lycka till m Muslin iaf

Å du, glöm inte att äta proteiner till frullen. Tex ägg eller en burk mackrill. Eller varför inte baka mina goda mackor till, m skina.


Plättar




Vi hade besök från soc (vi har ju familjehem) & hon va glutenintolerant & tyckte INTE om gluten mjölet. JAg bjöd på mina muffins m ost & hon tyckte dom va jätte goda. Så delade hon med sej av sitt plättrecept.

Det här behöver du:

*5 ägg
*250g keso
*5-6 kuber m spenat
*50g smält smör

Å så här gör du:

*Blanda & visspa ihop allt (jag tog stavmixerna)
*Stek på svagare värme än pannkakor & längre tid. När hela plätten stannat är det dax å vända den.

Vi åt m bär & grädde (eller rättare sagt dom andra åt m grädde. Nu har jag varit utan mjölk i 3 v & jag mår så himla mycke bättre. Nästan inge sug. Tänk att det ska vara så himlasvårt. När jag åkte till Stockholm i helgen så va tankarna...En STOOOR kaffe latte!!! Jävla mjölk å trigga ; ) Det är ju tur att jag vet om det iaf)

Dom va även goda kalla så det är ju nått man kan ha m på picknick

Lycka till!!!


Kycklingfräs



Snabbt & gott!!!

Ibland har jag inte så mycke tid & lust å laga mat, så då tar jag bara å fräser upp lite rester & kanske kokar ett ägg.
Här har jag skivat lite kycklingfile & fräst m rödlök, paprika & sockerärtor.
Strött över lite rostade pinjinötter. Det är något som jag fastnat för nu. GUUUUD va gott det är : )

Lätt som en plätt

Frukoströra



Mina frukostar har bestått av bacon & ägg. Men för några dagar sen började jag få magkatarr känningar. HAr stressat så mycke på sistone & slarvat m maten!!!! INTE ÄTIT!!!! Fy, inte bra..... Men nu håller jag på & kurerar mej, så nu varierar jag mina frukostar.
Idag blev det 3 mosade ägg, en rejäl klick smör, lite fetaost & rostade pinjinötter.
Helt ok

Semlor



Ja nu är d ju snart fetisdagen å inte behöver vi sitta å sukta efter semlor. Klart jag gjort ett substitut för det oxå ; )

Det här behöver du:

*200g mandel
*150 g smält smör
*2 ägg
*1 banan
*2 tsk bakpulver
*Kardemumma efter smak. Jag hade ½ tsk
*Grädde
*Vaniljpulver (INTE vaniljsocker!!!!!!)

Å så här lätt är det:

*Häll i mandeln i en matberedare med knivar & mixa fint.
*Häll i resten av ingridienserna & mixa
*Häll i mellan muffins formar
*Grädda i 200grader ca 7 min tills dom är gyllenbruna
*Låt svalna
*Medans dom svalnar visspa grädden & ha så mycke vanlij du tycker är gott

För er som gillar mandelmassa kan jag bara säga, tyvärr så har jag inte hittat på något som liknar det...& jag tänker inte försöka heller, för jag tycker det är skitäckligt ; )

*Så när dom svalnat dela & lägg på rikligt m grädde & njut!!!!!

Busenkelt!!!! & komihåg att triggar du på grädde (som jag gör) ska du inte ha på det. Då får du ära en torr bulle ; )

Lycka till!!!!!

Fläskfile gryta m ädelost



Allt med ädelost är ju supergott!!
Häromdagen gjorde jag en enkel fläskfile gryta. En Kajsa Varg gryta. "Man tager vad man haver" Så vill du göra den m kyckling går det jätte bra. Har du inte champnjoner kanske du har en paprika eller nått annat gott som du kan ha i.

Det här använde jag iaf:

*1kg fläskfile
*2 gula lökar
*Några campinjoner
*200g Kvibille gräddädel
*2,5 dl havregrädde (äter du mjölk så kan du ha i det i stället)

Å så här lätt är det:

*Strimla fläskfilen & löken
*Dela champinjonerna
*Fräs file & lök, häll i champinjoner & smula över osten & slå på grädden.
*Koka upp
*Smaka om du vill ha i mer salt
*Ät m blomkålsris eller sallad.

Jätte smaskens

Lycka till

Helstekt fläskkarre m blomkålsmos



Jag gjorde ett jätte gott blomkålsmos till den helstekta fläskkarren. Hela familjen tyckte det va supergott.

Det här behöver du:

*1 blomkålshuvud
*1 pkt färskost (typ philadelphia. Va noga med å kolla inehållet. Många av dom inehåller mycke E:n)
*4 dl riven ost
*4-5 dl grädde (eller havregrädde)
*Några kryddmått muskotnöt

Å till karren behöver du:

*1 bit karre i bit
*salt
*Någon god typ av grillkrydda (kolla E:na!!! På ÖB finns en grillkrydda utan E. Den orientaliska är jätte god)


Å så här gör du:

Börja med karren.
*Smörj en form där karren får plats.
*Gnid in köttet med rikligt av både salt & krydda.
*In i ugnen på 150grader länge!!! Det tar ca 4 timmar. Du kan lägga på folie så det inte blir så torrt. Fast jag tycker det är gott m den krispiga ytan

Moset:
*Dela blombålen i små bitar & koka i grädden. Se till & koka på svag värme så det bränner fast. Börja m att koka i 4 dl å fyll på om du tycker det behövs.
*Mixa det när blomkålen kokat mjuk. Det tar mellan 5 & 10 minuter.
*Mixa i mjukosten & till slut den rivna osten & muskotten.

Så nu va det klart.
Smaskens till sista slicken.....

Lycka till!!!


Helstekt Fläskkarre m Blomkålsmos

.
.
Det här va gott!!! Idag hade jag tid att laga mat, så jag gjorde en helstekt karre på svag värma. Det blir så himla mört å saftigt om man gör så.
Jag tar bara en karre bit på ca 1.3 kg, gnider in den i rikligt m salt & någon god typ av grillkrydda. Idag blev det lite orientalis grillkrydda & sen spanks köttfärskrydda (båda så klart köpta på ÖB!! Igag E å skit i!!! Dom har även grillkrydda utan E )
Sen in i ugnen på 150 grader i ca 3 timmar.
Den blir så där gott knaprig & saftig innuti. Mums!!
.
Å moset da???
Jo det här behöver du:
.
*1 blomkåls huvud
*2,5 dl grädde (eller havregrädde)
*2,5 dl vatten
*200g färskost typ Philadelphia. Men va noga å läs, för många innehåller massa skumma E:n Å stabiliseringsmedel å skit!!!
*4 dl riven ost
*½ tsk muskot
*25g smör
.
Å så här gör du:
.
*Koka den finfördelade blomkålen i gräddvattnet mellan 5 & 10 min (beroende på hur smått du skurit den) Rör om då & då så det inte bränner fast
*När den kokat klart, mixa med en stavmixer & tillsätt resten å mixa ihop allt
.
Då va d klart. Lätt som en plätt. Min kära sambo vart helt såld. Nya favoriten. Synd bara att d är så mycke mjölkprodukter i. Inte riktigt bra för mej!! Men men. Nån gång i bland så.
.
Lycka till!!!!

Chokladcheescake

.
.
Ebba gjorde en 3 rätters måltid för någon vecka sen. Då gjorde hon den här supergoda cheescaken som vi hittade i Annika Dahlqvists kokbok.
Tyvärr smakade jag lite....den smakade MERA!!!! Grym trigger för mej, men jag hoppas att d finns massor m människor som kan äta den.
.
Det här behöver du:
.
*300 g mandel
*100 g smör
*4 ägg
*3 dl grädde
*200g färskost (typ philadelphia, men kolla Ena i. Det finns sorter helt utan E)
*300 g mörk choklad, så mörk du klarar. För ju mörkare choklad, desto mindre kolhydrater
* 1 mska vanlijpulver (INTE vaniljsocker!!! Rent vanlijpulver. Här finns det på Hemköp)
.
Å så här gör du:
.
*Mixa nötter & tillsätt smält smör
*Tryck ut i en pajform med avtagbara kanter, eller silikonform
*Grädda på 225 grader tills den blir gyllenbrun
*Smält chokladen
* Vispa äggvitorna till hårt skum
*Vispa grädden
*Visspa till sist i en tredje skål äggulorna, osten & vanlijpulvret
*Blanda i den smälta chokladen i grädden
*Blanda sen i äggost blandningen & sist äggvitan. Men blanda försiktigt så luften är kvar. div>
*Häll över smeten över nötbotten & frys.
*Ta upp den några timmar före servering.
.
Ebba serverade den med mixade jordgubbar & färsk frukt. Förödande gott!!
.
.
Lycka till!!!!

Bacon muffins

.
.
Äntligen kunde jag lägga upp lite recept....
Vi va till Boda Borg i Karlskoga i helgen. Villjam fyllde 11 & tog m 5 av sina bästa vänner. Dom fick mackor till lunch & vad skulle då vi LCHF:ar äta??? Jo, jag kokade ihop dom här bacon muffinsarna. Dom blev jätte bra. Goda & våldigt mättande. Superlätta å koka ihop om man har en matberedare. Dom är godast om man värmer upp dom lite, men går helt klart å äta kalla oxå. Skönt å ha något lätt att ta m på resan!!!
.
.
Det här behöver du till 8 sora muffins:
.
*150 g mandel (du kan ta nötter om du vill, men jag tycker inte om nötter. Jo para nötter tycker jag om. Det är nog gått å göra på)
*150 g smör
*5 ägg
*4 dl riven ost (går utmärkt m getost)
*2 tsk bakpulver
*3 pkt bacon
*8 stora muffinsformar (finns på ICA)
.
Å så här enkelt är det att göra dom:
.
*Stek baconet & sen smält smöret i stekpannan. Låt svalna medans du gör resten
*Mixa mandeln i matberedaren.
*Knäck i äggen & mixa med
*Ner med ost & bakpulver & mixa så allt blandas
*Rör sen ner bacon & smör
*Klicka ut smeten i formarna
*In i ugnen ca 225 grader ca 10 - 15 minuter. När dom är fint gyllenbruna är dom klara
.
.
Jag rekommenderar verkligen dom här. Ta med ex minitomater oxå. Inget sull alls. Lätt som en plätt!!
Det går ju så klart å fylla med något annat än bacon. Det är ju bara fantasin som sätter stopp. Tonfisk, fetaost, köttfärs, kyckling, soltorkade tomater, oliver......ja som sagt, d är ju bara fantasin som sätter stopp
.
LYCKA TILL!!!
*

RSS 2.0