Piccata milanaise




Här är en JÄTTE god variant på snitsel. Jag är megatrött på dom fläsksvålar som finns här i Sverige. Kan inte ens använda dom som ströbröd längre. Va i Tallin nyss & köpte riktiga, mums. Ska till England i Påsk, då ska jag ta hem riktiga goda fläsksvålar.....
Men nu till maten. Kan du äta ost är det här super. Jag synda & åt vanlig ost.
Det är ju lite kladdigt, men helt klart värt det.

Det här behöver du till 4-5p:
*ca 600g Kött, jag tog fläskkarre, i ganska tunna skivor
*Potatismjöl (kan uteslutas, men då fassnar inte ägget så bra)
*2 Ägg
*7-9 dl Riven ost
*Salt (Herbamare är min favorit)
*Smör

Till tomatsåsen:
*1 hackad gul lök
*1 burk krossade tomater
*1 tsk Vitlökspeppar (den från ÖB är helt klart bäst tycker jag)
*Salt
*50 g smör

*1 Blomkåls huvud

Å så här gör du:

*Blanda allt till tomatsåsen & låt det puttra på svag värme. Rör om då & då så det inte bränner fast.
*Ta köttet & vänd i äggen, sen i potatismjöl & sist i riven ost. Tryck in osten så det blir mycke ost på.
*Stek i rikligt m smör & en skvätt olivolja om du vill. Medelhög värme tills det blir gyllengult. Det kan vara lite trixit å vända så det blir snyggt, men har du en lagomstor spackelspade så är det det bästa. JAg har en köks spackelspade. Suveränt å göra rent i stekpannan eller bakbordet med. & till å vända saker som man vill ska ha fin stekyta som sitter fast lite.
*Hälst ska dom serveras på en gång, då är dom helt klart godast, men är man sen stor familj som vill äta samtidigt så kan man sätta in dom första i ugnen på ca 150grader.
*Servera med blomkålsris & tomatsås.

Mums!!!

Lycka till!!!

Domenikansk kyckling

.
.
.
Min pappa är från Domenkanska republiken & enligt min mor gjorde han snarlik kycklinggryta när jag va liten, vi flyttade från honom när jag va 3 så dog han när jag va 6 så det äkta receptet tog han med sej i graven. Men jag tycker att det här är supergott. Det är nog min favorit näst efter Moussaca. Det tar lång tid å göra, men d sköter sej själv. Å det är nästan godare dagen efter, så passa på & gör mycke. Känns nästan ingen skillnad när det varit fryst heller, så d är bara å fylla lådor å stoppa i frysen.
.
.
Det här behöver du till 4-5 pers:
*1 hel rå kyckling (eller 1 kg kycklingklubbor)
*2 burkar korssade tomater
*1 vitlög, grovhackad
*2 gula lökar
*1 msk persilade (eller persilja eller så hoppar du det)
*1 msk tacokrydda
*örtsalt
*250g smör
.
.
Å så här gör du:
.
*Smält ca 100g av smöret i en gjutgärnsgryta (hälst iaf. Annars steker du panna & häller över i en stor kastrull går lika bra) & fräs vitlöken gyllenbrun
*Fräs med löken & sen kycklingen UTAN skinn!!!
*I m tomaterna + kryddor & resten av smöret
*Koka 1-1½ timme tills kycklingen faller från benen & det ser oljigt ut på ytan. Det ska puttra på ganska svag värme. Rör då & då så det inte bränner fast
*Sen är d bara å äta. Om du vill kan du ha blomkålsris eller sallad till.
.
Prova det här, det är verkligen supergott! Hela familjen tycker om det
.
.
Lycka till!!!

Köttfärsrulle

.
.
Lite omständigt är det å göra det här, men det är värt det tycker jag.
.
.
Det här behöver du:
.
*10 ägg
*6 dl ost (getost går jätte bra)
*2 dl grädde (givetvis havregrädde om du inte äter vanlig)
*Herbamare
*1 kg köttfärs
*2 dl cremfraich (ta havregrädde om du inte äter mjölk, d gör jag oftast, men ibland så fuskar jag å äter cremfraich)
*1 burk champinjoner (den stora burken)
*1 tsk torkad persilade (jag köper min på ÖB, har du inte det går d bra m vanlig persilja eller så hoppar du det bara)
½ msk vitlökspeppar (oxå på ÖB, dom har både billiga & bra kryddor. Mycke rena kryddor. Inte alla, men dom jag rekomenderar är inge tok i, hoppas jag ; )   )
.
.
Å så här gör du:
.
*Blanda ägg, 3dl av osten grädde & ca ½ tsk Herbamare & häll i en form m bakplåtspapper & grädda i ugnen på 225 grader tills den är gyllenbrun. Tar kanske typ 10 min
*Låt svalna
*Fräs färsen & ha i cremfraich (eller havregrädde) champinjoner å kryddor
*Häll köttfärsen på undersidan av omeletten å rulla ihop den. Skarven ska vara neråt.
*Ta å lägg rullen på ett nytt bakplåtspapper på plåten, på m resten av osten & in i ugnen till d fått en gyllenbrun färg.
*Servera m en sallad
.
Riktigt smaskens
.
Lycka till!!!!

Ingefärsdricka m juldoft

.
Ja då va jag tillbaks efter ett aldeles för LÅÅÅÅNGT uppehåll, men kul å se att ni fortfarande kikar in.
Nu ska jag skärpa mej iaf. Nu har vardagaen kommit hit oxå, så nu blir det rutiner å då kommer d bli mer bloggande.
Tänkte börja m den god dryck till.
Jag är GALEN i julmust & va tvungen å hitta på något annat så jag inte skulle torska dit på det. Då kokade jag ihop det här & det blev faktiskt jätte gott tycker jag. Det är starkt så det behövs inte alls mtcke för att smaksätta.
.
.
Det här behöver du till 1 l vatten:
.
*1 färsk ingefära
*5 kanelstänger
*30 hela nejlikor
.
Så här gör du:
.
*Skiva ingefäran & häll i kanelstängerna & nejlikorna
*Häll det i vattnet & låt sjuda några minuter.
*Låt allt svalna i kastrullen & ställ i kylen över natten
*Sila & häll upp på flaska.
*Späd efter tycke & smak, men som sagt det är lite sting i
.
Jag tycker det är jätte gott, mina barn tyckte inte om det : /
Men men, då får jag ju ha det för mej själv
.
.
Lycka till!!!

RSS 2.0