Helstekt fläskkarre m blomkålsmos

Jag gjorde ett jätte gott blomkålsmos till den helstekta fläskkarren. Hela familjen tyckte det va supergott.
Det här behöver du:
*1 blomkålshuvud
*1 pkt färskost (typ philadelphia. Va noga med å kolla inehållet. Många av dom inehåller mycke E:n)
*4 dl riven ost
*4-5 dl grädde (eller havregrädde)
*Några kryddmått muskotnöt
Å till karren behöver du:
*1 bit karre i bit
*salt
*Någon god typ av grillkrydda (kolla E:na!!! På ÖB finns en grillkrydda utan E. Den orientaliska är jätte god)
Å så här gör du:
Börja med karren.
*Smörj en form där karren får plats.
*Gnid in köttet med rikligt av både salt & krydda.
*In i ugnen på 150grader länge!!! Det tar ca 4 timmar. Du kan lägga på folie så det inte blir så torrt. Fast jag tycker det är gott m den krispiga ytan
Moset:
*Dela blombålen i små bitar & koka i grädden. Se till & koka på svag värme så det bränner fast. Börja m att koka i 4 dl å fyll på om du tycker det behövs.
*Mixa det när blomkålen kokat mjuk. Det tar mellan 5 & 10 minuter.
*Mixa i mjukosten & till slut den rivna osten & muskotten.
Så nu va det klart.
Smaskens till sista slicken.....
Lycka till!!!
Kommentarer
Trackback